Kassai Klíma Kft. | Bemutatóterem: 1173 Budapest, Pesti út 256. | Telefon: + 36 1 609 4452

Copeland Scroll aggregát.Klikkeljen a képre annak kinagyításához!

0 Ft brutto

Főbb jellemzők:

Hűtőkamrák, mélyhűtőkamrák, hűtőházak, érlelő, szárító, füstölő kamrák, hűtőpultok, hűtőregálok hűtéstechnikai szereléséhez.

Általános felépítés és elrendezés

Az aggregátok 1 fokozatú, párhuzamos üzemre kialakított, szívógáz hűtéses, hermetikus spirálkompresszorokból (scroll kompresszor) állnak.

A gépegység melegen hengerelt idomacélból készített, merev hegesztett szerkezetű gépkereten kerül összeépítésre. Az alsó szinten a normál hőmérséklettartományú kompresszorok helyezkednek el, összesen legfeljebb 5db. A kompresszorok a gyűjtőcsövekhez mind szívó, mind nyomó oldalon fixen vannak csatlakoztatva kivitelben készült, szabadtéri telepítés csak megfelelő IP védettségű tokozás esetén lehetséges, de ebben az esetben is esőtől fedett helyen kell felállítani.

Betáp bekötési pont tömszelencével a szekrény jobb alsó sarka környékén, a kapcsoló előtt nincs külön biztosítva, (3ph+PE+N).

 Alkalmazási terület

A csoport aggregát olyan hűtési feladatok ellátására alkalmazható, melyek halogénezett szénhidrogén hűtőközegekkel működnek, elsősorban R404A-val, de alkalmasak R407C, R134A közegekkel való üzemelésre is. A kompresszorok villamos motorjai szívógáz hűtésűek, alkalmazható nyomástartomány alacsony nyomású oldalon, R404A hűtőközeg esetén 0,33 bar – 7,18 bar (-40°C … +10°C) magas nyomású oldalon 7,18 bar – 27,66 bar (+10°C … +60°C).

A csoport aggregát működése

Az aggregát önmagában nem alkot működőképes egységet, hanem egy telepített hűtőrendszer legfontosabb elemét képezi, ami biztosítja a változó hűtési igényeknek megfelelő hűtőteljesítményt (tömegáramot) és ezt egyidejűleg a rendszer tervezésekor meghatározott hőmérsékleti szinteken (telítési nyomás) képes biztosítani. Egyértelműen kijelenthető, hogy egy berendezés tervezésekor az első és legfontosabb lépés, a rendszer részéről felmerülő teljesítmény igények pontos meghatározása és ehhez a megfelelő gépegység (aggregát) illesztése.

Az aggregátok kisnyomású és nagynyomású oldalon egyaránt párhuzamosan kapcsolt kompresszorokból álló berendezés, kombinálva a normál hőmérsékletű rendszerek előnyeit. A párhuzamos kapcsolás teszi lehetővé, hogy azonos nyomásviszonyok között lehessen a normál rendszer hűtőteljesítményét (tömegáramot), szabályozni.

Ezzel a módszerrel költségtakarékosan, ám mégis hatékonyan oldható meg a berendezés optimális üzemeltetése, melyet a mai kornak megfelelő műszaki színvonalú, ipari digitális vezérlő és szabályozó elektronikák biztosítanak.

Az aggregát alapvetően automatikus üzemeltetésre készült. Az üzembe helyezést követően a napi kezeléséhez nem szükséges szakképzett és kioktatott üzemeltető személyzet. Az automatika

programozottan optimálisnak vélt üzemállapotnak megfelelőn, lehetőleg egyenlő kompresszor üzemidőre optimalizálva választja ki a kompresszorok teljesítmény kombinációját 1-től 10-ig, túlterhelés veszélye esetén automatikusan le- illetve visszakapcsolja azokat. Minden lényeges üzemi paramétert és az eltárolt beállításokat csak szakképzett és jogosultsággal bíró személyeknek lehet megváltoztatni.

A digitális csoportkompresszort vezérlő elektronika biztosítani tudja, hogy a központi szívó – gyűjtő csőben uralkodó elpárolgási nyomás a kívánt határértéken belül maradjon, a nyomás kvázi állandó értéken tartása a cél, amit a kompresszorok gyakori be- és kiléptetésével old meg.

Az R404A hűtőközeg esetén a tervezési nyomás érték normál hőmérsékletű rendszerben a veszteségek figyelembe vételével -10°C középhőmérsékletnek megfelelő túlnyomás (3,33 bar). A kondenzátorban kialakuló nyomást, és ezzel az adagolószelepek előtti folyadéknyomást is a kondenzátor ventilátorok fordulatszámának fokozatmentes szabályozásával vagy ki-be kapcsolással érhetjük el. A kondenzátor teljesítménye a nyomás függvényében a környezeti hőmérséklettől és a terheléstől függően automatikusan kerül szabályozásra.

A  standard kivitelű spirálkompresszor teljesítményszabályozás nélkül, közvetlen indítású kivitelben került beépítésre. A kompresszorból mindig azt kapcsolja be az automatika, amelyik régebben áll. Ha ez nem megállapítható, akkor azt, amelyiknek az üzemórája kevesebb. Ennek azért van jelentősége, mert a kompresszorok óránkénti ki- és bekapcsolásának számát a gyártó által megadott éték alatt kell tartani, illetve a betétmotornak elegendő időt kell biztosítani a visszahűlésre. A kompresszorok óránkénti indulásainak száma nem haladhatja meg a 15-öt.

 

Ajánlatkérés lista

A lista üres.


Minden jog fenntartva Kassai Klíma Kft. részére 2012.
Adatkezelési nyilatkozat