Kassai Klíma Kft. | Bemutatóterem: 1173 Budapest, Pesti út 256. | Telefon: + 36 1 609 4452

Amit egy hűtőkamra precíz előkészítéséről tudni kell

Egy hűtőkamra telepítése során sok kérdés felmerül, melyet a beruházóval le kell egyeztetni. A kültéri egységet, aggregátot el lehet-e helyezni a hűtőkamra közvetlen közelében (3 méteren belül) vagy csak távolabb helyezhető-e el? Utóbbi esetben mekkora ez a távolság? Amennyiben 10 m (m  aximum: 15 m egyirányú hossz lehet, e felett bonyolultabb, és jóval drágább aggregát szükséges), akkor: 10-3 m = 7 m extra csővezetéket hosszat szükséges felszámolni. Az ár vezetékpárra vonatkozik: „split vezeték” = rézvezeték párra, elektromos vezeték, szigetelés, szükség esetén kábelcsatorna tovább növeli ennek szerelési díjat. Ebben az esetben ezt a tételt az árajánlatban külön föl szokásunk tűntetni, [fm] mértékegységben megadni!

 

Megrendelés esetén az utazás, kiszállás költsége Budapest határán belül ingyenes, Budapest határán kívül (200 Ft/km + ÁFA: Budapest határától a célvárosig, községig) az árajánlatban feltűntetett összeg kétszer számolandó, odautazás és visszautazás miatt! Ha a beruházó az árajánlat készítés előtt ragaszkodik a helyszíni felméréshez: 3 db vagy ennél több kamra esetében a helyszíni felmérés ingyenes. Amennyiben 3 db kamránál kevesebbről van szó, helyszíni felméréshez, kiszálláshoz kiszállási díjat számolunk fel.

 

Az érdeklődővel tudatosítani szoktuk, hogy a hűtőkamrát méretre gyártatjuk, és a helyszínen már nem tudunk módosítani a méreten.

 

A hűtőkamra helyét elő kell készíteni:

 

-       sík beton: jó, ha le van műgyantázva, melytől a felületet síkabb lesz.

 

-       vagy a másik megoldás: csempével leburkolt talaj.

 

-       ha van még lehetőség, tegyenek 5-10 cm vastag lépésálló hőszigetelést a padló betonja alá.

 

Az elektromos csatlakozást, és a hűtőkamra gépészetéhez szükséges villamos energia teljesítményt a hűtőkamra telepítése napjáig biztosítani kell, mely a Megrendelő feladata. Az elektromos energia kiépítése a berendezés vezérlő szekrényéig, az érintésvédelmi vizsgálat elvégzése, a kondenzvíz elvezetése a Megrendelő feladata.

 

 

Minden jog fenntartva Kassai Klíma Kft. részére 2012.
Adatkezelési nyilatkozat