Füstölt áru szárító, érlelő kamra
Kapacitása: 4 kocsi 1000Kg kolbász, szalámi, füstölt termékek
NZ 70 kamra külső méret 2800x2800x2600m
Digitális hőmérséklet és páratartalom szabályzással
Elpárologtató Bóra IT-SZÉRL 5-2-220 B/4
Aggregát Sinclair 36 DC Inverter elektronikus expanziós szeleppel, inverteres ventilátorral 50% energia megtakarítással rendkívül csendes max 54 DBA zajszinttel
Füstölt kolbász érlelő
Az érlelt kolbász minőségét az alapanyag kiválasztása mellett az érlelés technológiája határozza meg a leginkább. A kolbász átmérőjétől és fajtájától függően a számára legmegfelelőbb érlelési programot kell kialakítani.
Füstölést hagyományosan, klimatizálás nélkül célszerű lefolytatni, és csak az érlelő ciklust klimatizálni. Az érlelőkamra klímaberendezésének igénybevétele függ a bevitt termékek mennyiségétől, az érlelés stádiumától (ügyelni kell arra, hogy kezdetben ne legyen olyan intenzív a szárítás, amely az áru kérgesedését okozná), a kolbász méretétől, stb.
Az érlelés tartama 1-4 hét között változik az áru vastagságától függően. Hagyományos vékony kolbászok esetében 6-14 nap, hagyományos vastag kolbász esetén 14-28 nap.
A lista üres.